Alanın Amacı: Yiyecek içecek hizmetleri alanı altında yeralan dallarınyeterlilikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.
Alanın Tanımı: Yiyecek içecek hizmetleri alanı altında yer alan mesleklerde, sektörün ihtiyaçları ve hizmet sektöründeki gelişmeler doğrultusunda, mesleki yeterlilikleri kazanmış nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.
Dal Programları:
Okulumuzda Açılan Dallar
1.Mutfak:
Tanımı: Mutfak araç, gereç ve ekipmanlarını kullanarak, hijyen sonitasyon kurallarına uygun yiyecek üretimi yapma ve servise hazır hale getirme yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim veren daldır.
Amacı: Aşçılık mesleğinin yeterliliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.
2.Servis:
Tanımı: Servise hazırlık, servis yapma, hesabın takdimi ve tahsili yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim veren daldır.
Amacı: Servis elemanlığı mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.
İstihdam Alanları: Yiyecek içecek hizmetleri alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlilikler doğrultusunda;