Yiyecek İçecek Hizmetleri(Anadolu Meslek Lisesi)

04.12.2012 3032

 

yiyecek

Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı

Alanın Amacı: Yiyecek içecek hizmetleri alanı altında yeralan dallarınyeterlilikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

Alanın Tanımı: Yiyecek içecek hizmetleri alanı altında yer alan mesleklerde, sektörün ihtiyaçları ve hizmet sektöründeki gelişmeler doğrultusunda, mesleki yeterlilikleri kazanmış nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

 

Dal Programları:

  • Mutfak
  • Pastacılık
  • Servis
  • Bar
  • Host-hosteslik

yiyecek

 













Okulumuzda Açılan Dallar

1.Mutfak:

Tanımı: Mutfak araç, gereç ve ekipmanlarını kullanarak, hijyen sonitasyon kurallarına uygun yiyecek üretimi yapma ve servise hazır hale getirme yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim veren daldır.

Amacı: Aşçılık mesleğinin yeterliliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

2.Servis:

Tanımı: Servise hazırlık, servis yapma, hesabın takdimi ve tahsili yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim veren daldır.

Amacı: Servis elemanlığı mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

 yiyecek

İstihdam Alanları: Yiyecek içecek hizmetleri alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlilikler doğrultusunda;

  • Konaklama işletmelerinin yiyecek içcek ünitelerinde,
  • Pastanelerde,
  • Kurum mutfaklarında,
  • Kafeterya, bar ve restoranlarda,
  • Yemek fabrikalarında,
  • Ulaşım araçlarının yiyecek içecek ünitelerinde,
  • Fuar/Kongre, otobüs, tren, hava yolları hizmetleri ve uçaklarda v.b. yerlerde çalışabilirler